Skip to content Skip to footer

Yleiset kysymykset

Teemme asennuksia ympäri Suomea yhteistyökumppaneidemme tiloissa. Asennuspaikkakunnat löydät tästä linkistä. Omat tilamme sijaitsevat Kotkassa.

Olemme avoinna sopimuksen mukaan. Asennuspäivät eri paikkakunnilla näet tästä linkistä. 

Lustigilta saat aina kirjallisen takuun asennustyöstä. Huomioithan kuitenkin, että kalvotukset ovat aina vaativaa käsityötä, eikä kukaan pysty tekemään täysin 100% työnjälkeä.

Ei hätää, laita viestiä tai soita, niin katsotaan sopivat materiaalit projektillesi.

Lasien tummennus

Kalvon perässä oleva luku ilmaisee kalvon näkyvän valon läpäisyprosenttia. Mitä pienempi luku, sitä tummempi kalvo. 5% tummennuskalvot ovat tummimpia yleisesti käytössä olevia auton tummennuskalvoja. Käytössämme on lukuisia tummuusasteita 5-80% tummuudella.

Lasien tummennuksen jälkeen tulee odottaa, että kalvot kuivuvat kokonaan, ennen kuin ikkunoita avataan. Kalvojen kuivumisaika on keskimäärin noin 2 viikkoa, mutta on kylmillä keleillä hieman pidempi ja lämpimillä keleillä lyhyempi. Tämän jälkeen ikkunita voi availla normaalisti.

Mikäli etsit ainoastaan tummempaa ulkonäköä, valitse Skyfol HP Pro. Mikäli puolestaan haluat erittäin tehokasta lämpösäteilyntorjuntaa, valitse Skyfol BabyGuard tummennuskalvo tai BabyGuard Boost PPF-auringonsuojakalvo. Kaikki Skyfol-tummennuskalvot ovat läpivärjättyjä, ja kestävät vähintään 10 vuotta Suomen olosuhteissa.

Paras tapa demonstroida tätä käytännössä on testata kalvoja IR-testilaitteella, jonka avulla lämpösäteilyn torjunnan tason voi aistia omalla iholla, sekä nähdä muutoksina testikopin lämpötilassa. Pyydä lämpösäteilyn torjunnan demonstrointia IR-testilaitteella ennen ostopäätöksen tekoa!

Hintaan vaikuttaa sekä käytettävä kalvo, että automalli ja tummennettavien lasien määrä. Alkaen hinnat löydät tästä linkistä.

Juha on Suomen kokenein lasien tummentaja, ja tummentaa auton  takalasit tyypillisesti jopa tunnissa. 

Suomen tieliikenteessä on kiellettyä ajaa autolla, jonka etusivulasit tai tuulilasi ovat jälkikäteen tummennettuja. Asiakas on aina itse vastuussa Suomen tieliikennelain noudattamisesta.

Kiinteistökalvotus

Kyllä, Skyfol-kalvosimulaattorissa voit simuloida kalvojen ulkonäköä sisältä- ja ulkoapäin katsottuna ennen ostopäätöksen tekemistä.

Kaikki peili- ja tummennuskalvot toimivat kaksiuuntaisen peilin periaatteella, joka tarkoittaa sitä, että kohteen valaistus määrittää sen, kumpaan suuntaan kalvo estää näkyvyyttä enemmän. Siksi mikäli sisällä on kirkasta ja ulkona pimeää, näkee ulkoa sisälle, mutta ei sisältä ulos. Pimeän aikaan näkyvyyttä kannattaa kalvojen sijaan vähentää verhoilla ja sälekaihtimilla.

Se riippuu täysin käytettävästä kalvosta ja lasin koosta. Useat Skyfol kiinteistökalvot sopivat jopa 3-kerros low-E lasien sisäpinnalle. Kysy meiltä apua kalvon valintaan — autamme mielellämme.

Tavallinen tummennuskalvo ei pysy kiinni pleksissä tai polykarbonaatissa, koska ne päästävät lävitseen kaasuja, jotka aiheuttavat kalvon kuplimista ja irtoamista. Meiltä löytyy kuitenkin ratkaisuja myös pleksi- ja pc-pinnoille, kuten esim. Skyfol XT16SPC peilikalvo tai Skyfol BBG Boost PPF-auringonsuojakalvo.

Hintaan vaikuttaa sekä käytettävä kalvo, että kohde. Pyydä meiltä tarjous kohteeseesi.

PPF-asennukset

Ensiksi tulee päättää, että haluaako kiiltävän, mattapintaisen vai värillisen PPF-kalvon. Tämän jälkeen kysymykseksi jää, että kuinka paljon haluat panostaa kalvon kestävyyteen ja kiiltävyyteen?

Skyfol Nano 3 on luotettava peruskalvomme läpinäkyvissä PPF-asennuksissa, ja Skyfol Nano Elite 2 puolestaan vaativille asiakkaille suunnattu high-end kalvomme.

PPF-kalvo suojaa auton maalipintaa ja muita osia mekaaniselta-, kemialliselta- ja säteilyrasitukselta, parantaen auton jälleenmyyntiarvoa ja ulkonäköä. Lisäksi vettä hylkivä ja itsestään korjautuva pinta helpottaa ja nopeuttaa auton pesemistä.

Käytämme sekä Bulk-, että Pre Cut menetelmiä.

Lustig on virallinen Skyfol-asentamo, joten saat sarjanumeroidun Skyfol-takuutodistuksen asennuksen jälkeen.

Hintaan vaikuttaa mm. käytettävä kalvo, pohjatyöt, automalli ja suojattavat osat. Esimerkkinä helmojen PPF-suojaukset ovat alkaen 450€, ja koko auton PPF-suojaukset alkaen 4950€.

Yksinkertaisimmat asennukset ovat yleensä ohi tunneissa, mutta koko auton PPF-suojaukseen on syytä varata vähintään viikko aikaa.

Yliteippaus & Chrome Delete

Koko auton yliteippaukset ovat alkaen 2000€. Hintaan vaikuttaa eniten auton koko ja haastavuus. 

Saat vaihdettua auton väriä nopeasti ilman pysyviä autolle tehtyjä muutoksia. Tällöin auto on helpompi myydä aikanaan, tai asettaa vaikkapa museorekisteriin.

Käytämme mm. IRISTEK, Avery Dennison, Mactac ja 3M yliteippauskalvoja. Teippien värisävyt ovat nähtävillä yliteippaus.fi sivustolla.

Tottakai, laita meille viestiä tai soita, ja kerro haluamasi värisävy, niin esitämme teille parhaat vaihtoehdot.

Yksinkertaisimmat asennukset ovat yleensä ohi tunneissa, mutta koko auton yliteippaukseen voi kulua aikaa jopa melkein viikko.

Kyllä voidaan. Veneiden vesirajan yläpuolinen osa voidaan teipata turvallisesti auton yliteippauskalvoilla.

tunnettu osaaja

Lustig toteuttaa kalvo- ja teippaustyöt yli 30 vuoden kokemuksella